Idei creative pentru decorul mesei de sărbătoare

Idei creative pentru decorul mesei de sărbătoare

 

Dacă sunteţi în pană de idei la capitolul meniu de Crăciun, atunci puteţi compensa realizând un decor original al mesei de sărbătoare. Există nenumărate moduri în care vă puteţi surprinde oaspeţii, folosind elemente simple, dar aranjate cu bun gust şi rafinament.

Când dacă nu de sărbători ne putem da frâu liber creativităţii. Aici nu este vorba doar despre o vestimentaţie anumită purtată în seara dintre ani, sau de Crăciun, dar şi de modul în care o să petreceţi sărbătorile la masă.

Decor omuleţ de zăpadă”

Pentru a realiza o compoziţie originală care va trezi apetitul aveţi nevoie de două farfurii albe, una mai mare, iar alta mai mică. Folosiţi şerveţele din textil colorat care-l aranjaţi în calitate de eşarfă şi căciuliţă. Tacâmurile desigur sunt pe post de mâini. În acest mod puteţi crea o atmosferă de poveste.

Dulciuri hand-made pentru decor

În mod normal, la finalul cinei, se serveşte desertul. Însă, puteţi opta pentru decor în care să folosiţi bomboane preparate acasă sau cumpărate. Puneţi la contribuţie imaginaţia şi creaţi ceva specific pentru fiecare oaspete în parte.

Şerveţele în formă de brad

Pe farfuria invitatului pliaţi un brăduţ realizat din şerveţel de hârtie sau textil de culoare verde. Procesul creativ durează câteva minute. Implicaţi toţi membrii familiei atunci când aranjaţi masa. Fiecare trebuie să se simtă parte a serii festive, chiar şi copiii.

Suport decorativ pentru tacâmuri

Procuraţi sau coaseți/împletiți câţiva ciorăpei, mănușițe sau alte decorațiuni de acelaşi tip. În ele aranjați furculiţa şi cuţitul. Puteți experimenta și cu suporturi din hârtie sau șervețele. Pentru a surprinde plăcut oaspeții, introduceți şi un mesaj de felicitare sau o urare personalizată.

Cadoul din farfurie

Roşu este culoarea dominantă de sărbătorile de iarnă. O faţă de masă în nuanţă purpurie este accentul principal al decorului. Pentru a da un plus de importanţă oaspeţilor, pregătiţi-le câte un dar micuţ, simbolic care ar încăpea într-o cutiuţă mică. Eventual puteţi plasa şi numele fiecărui oaspete pe cutiuţă.

Loc la masă personalizat

De regulă fiecare membru al familiei are un loc al său la masă, iar dacă aşteptaţi oaspeţi, în calitate de gazdă trebuie să pregătiţi în prealabil locul unde o să stea invitatul. Ca să evitaţi monotonia, realizaţi suporturi din hârtie în form de bomboane ambalate pe care scrieţi numele fiecărei persoane. Şerveţelul îl puteţi decora cu un fir de iederă, brad, sau oricare plantă decorativă specifică iernii.

Platouri din buturugi

Cu o compoziţie originală, nici meniul mai contează atât de mult. De sărbători, experimentele de design sunt binevenite. În acest context, vă propunem să folosiţi platouri atipice realizate din fâşii tăiate din buturugă. Le puteţi face la comandă. Acestea evident că trebuiesc prelucrate anterior ca să nu rămână tije.

Faţă de masă personalizată

Cât de surprinşi or să fie invitaţii atunci când o să-i invitaţi la masă, iar acolo o să găsească numele deja imprimat pe faţa de masă. Agenţiile de printing vă pot oferi servicii de tipărire atât pe textil, cât şi pe hârtie. Sau experimentați cu diferite culori și forme de textil. 

 

Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com.

Adaugă comentariu

Close