Rețetă de Crăciun: Fursecuri crăpate cu ciocolată

Rețetă de Crăciun: Fursecuri crăpate cu ciocolată

Aceste fursecuri extrem de gustoase sunt de origine americană. Pe cât sunt de frumoase, pe atât sunt și de spectaculoase ca aspect. Deci îți vei impresiona membrii familiei cu niște fursecuri minunate de crăciun, și de ce nu, poate chiar și la colindători vor ajunge.

Reține un lucru foarte important: ai nevoie de ciocolată de bună calitate ca să-ți iasă niște fusecuri „ca la carte”.

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 230 de grame de ciocolată de bună calitate
  • 2 ouă
  • 50 de grame de unt
  • 100 de grame de zahăr
  • 190 de grame de făină
  • un vârf de cuțit de sare
  • ½ linguriță de praf de copt
  • o linguriță de esență de vanilie

Mod de preparare:

Rupem ciocolata bucăți și o punem într-un vas de sticlă.

Adăugăm untul și topim pe baie de aburi, adică așezăm vasul în care este ciocolată peste un altul în care avem apă fierbinte. Lăsăm să se topească în totalitate.

Când este topită ciocolata, dăm vasul deoparte de pe aburi și lăsăm la răcit cât să ajungă la temperatura camerei.

Între timp amestecăm ouăle cu zahărul și cu esența de vanilie omogenizând până obținem o compoziție ca de cremă.

Adăugăm ciocolata topită și răcită, și amestecăm bine până la omogenizare.

Separat amestecăm făina cu sarea și praful de copt.

Adăugăm ingredientele uscate peste compoziția de ciocolată și amestecăm până când obținem un aluat care trebuie să fie moale. ATENȚIE! Nu mai adăugați făină văzând că aluatul este moale. Acesta se va întări când va sta la frigider.

Punem aluatul într-un castron, acoperim cu folie alimentară și dăm la frigider până a doua zi. Dacă vreți să urgentați răcirea acestuia puteți să-l puneți la congelator, e mai practic să faceți aluatul de cu seară și a doua zi fursecurile.

A doua zi, înainte de a ne apuca de făcut fursecurile aprindem cuptorul la 170 de grade și punem în tava de la aragaz hârtie de copt.

Pregătim și o farfurie în care punem zahăr pudră.

Scoatem compoziția pentru fursecuri din frigider. Luăm cu ajutorul unei lingurițe bucăți mici de aluat pe care le transformăm în biluțe. Acestea ar trebui să fie de marimea unei nuci.

Trecem fiecare biluță de aluat prin zahărul pudră și apoi așezăm în tavă, lăsând distanță între fursecuri. Acestea se vor lăți la copt și vor crăpa.

Punem tava în cuptorul încis pentru 10-15 minute.

Fursecurile sunt gata atunci când vei observa că sunt întărite la exterior, dar totuși dacă apeși pe ele sunt moi. Înteriorul trebuie să fie moale.

Sunt bune fie calde, fie reci, și se pot păstra câteva zile în loc racoros. 

 

Iar mai jos puteți vedea în video această rețetă:

 

Foto și rețetă: lecturisiarome.ro; cookinglight.com

Adaugă comentariu