DELICII: 5 reţete neobişnuite cu pepene roşu

DELICII: 5 reţete neobişnuite cu pepene roşu

 

Fructul vedetă al verii este, bineînţeles, pepenele roşu. Ne-am obişnuit să-l consumăm simplu, în starea lui pură, însă ştiai că poţi găti o mulţime de bunătăţi şi frumuseţi cu ajutorul lui? Îţi sugerăm câteva modalităţi de servire care îţi lasă gura apă... Salate, aperitive sau deserturi, îţi vei surprinde familia şi oaspeţii cu aşa bunătăţi!

 

Salată grecească cu pepene roşu

Ingrediente: 500g miez de pepene roşu, fără sâmburi; 180g brânză feta sau de capră; 2 linguri de suc de portocale şi coaja rasă de la un fruct; 1 cutie frunze de rucola; 1 lingură de suc de lămâie; ulei; sare.

Mod de preparare: Harbuzul se taie şi se curăţă, iar apoi se pune într-un vas împreună cu frunzele de rucola. Peste el se fărâmiţează brânza şi se adaugă coaja de portocală. Se pregăteşte dressingul din ulei, suc de lamâie și de portocale, împreună cu sarea și piperul (după gust), iar sosul obținut se toarnă peste pepene şi brânză. Se amestecă bine şi se ține în frigider 10 minute înainte de a fi servită.

 

“Pizza” cu pepene roșu

Ingrediente: o felie rotundă de pepene roşu, groasă de aproximativ 10 cm; 250g gem de căpşune (sau frişcă bătută/ciocolată topită); fulgi de ciocolată; stafide; nuci/migdale tăiate bucăţele; fulgi de cocos

Mod de preparare: După ce ai scos sâmburii şi felia s-a scurs bine de zeamă, bucata de pepene se taie în şase felii (ca la o pizza). Gemul de căpşune, frişca sau ciocolata topită se pune pe deasupra feliilor de pepene şi se adăugă fulgii de ciocolată, stafidele, bucăţelele de nuci şi fulgii de cocos. E simplu, dar arată genial! În plus, poţi improviza cu ceea ce îţi place. Dacă îi fixezi un beţişor de îngheţată în coajă, pizza se va „transforma”... în îngheţată pe băţ.

 

Tort din pepene roşu

Ingrediente: 1 pepene roşu (3-4kg), de preferat dintr-un soi fără sâmburi; 500ml smântână grasă pentru frişcă; 50g zahăr; vanilie; frunze de mentă proaspete.

Mod de preparare: Taie marginile de sus şi de jos a pepenelui, astfel încât să obții forma unui cilindru. Curăță-l de coajă, inclusiv partea albă, având grijă să îi păstrezi forma frumoasă a unui tort. Apoi, bate smântâna/frişca cu zahărul adăugat treptat și cu vanilia. Aşează harbuzul curăţat pe un platou şi, cu ajutorul şerveţelelor de hârtie, încearcă să absorbi umiditatea în exces. Întinde frişcă pe toată suprafaţa pepenelui. Aşează deasupra biluţele scobite din pepene sau diverse fructe, frunze de mentă, fulgi de migdale etc. Decorează după bunul plac!

 

Îngheţată (sorbet) din pepene roşu

Ingrediente: Pepene roşu, suc de lămâie, zahăr (opţional), frunze de mentă proaspătă.

Mod de preparare: Curăţă miezul de sâmburi, apoi pasează-l cu ajutorul unui blender. Adaugă suc de lămâie, un pic de apă şi, opţional, zahăr. Dă totul la congelator pentru 2-3 ore. O altă metodă este să îngheţi cubuleţele de harbuz şi abia apoi să le dai prin blender. Decorează cu câteva frunze de mentă sau cu fructe şi savurează! Apropo, dacă adaugi un pic de apă, gheaţă şi mai mult suc de lămâie, poţi obţine şi o limonadă gustoasă din harbuz.

 

Salată din fructe

Ingrediente: Pepene roşu, fructe şi pomuşoare după gust, suc de lâmâie, puţină miere.

Mod de preparare: Curăţă şi taie în bucăţi fructele preferate, prepară un „dressing” din puţină miere şi suc de lămâie şi amestecă totul. Serveşte rece! 

Foto: kidmagia.ro; ihappymama.ru; foodal.com

Adaugă comentariu

Închide