Clătite de post, fără ou și lapte, și care pur și simplu se topesc în gură

Clătite de post, fără ou și lapte, și care pur și simplu se topesc în gură

Clătitele rămân a fi desertul preferat de foarte mulți, fie maturi, fie copii. Și așa cum de azi a început postul Crăciunului pe stil vechi, care durează până pe 6 ianuarie, vă propunem rețeta clătitelor de post, pe care le gătiți fără ou și lapte, dar care sunt la fel de gustoase.

 

Ingredientele necesare:

1 cană de apă minerală carbogazoasă;

 1 cană de făină;

1 lingură de zahăr (opțional);

50 ml de ulei;

1 lingură de zahăr vanilat;

1 praf de sare.

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron zahărul cu cel vanilat, făina și sarea, apoi se adaugă apa minerală și uleiul, și se amestecă încet cu telul. Dacă iese prea groasă compoziția, atunci se mai adaugă apă minerală, dacă este prea subțire, atunci se mai pune puțină făină.

Se toarnă apoi clătitele în mod obișnuit într-o tigaie bine încinsă și se coc pe ambele părți.

Se umplu cu fructe, miere sau cu gem.

 

Rețeta: http://likeachef.biz

Foto: jbul.ru; haskovo.net

Adaugă comentariu