(Video) Ai dureri de cap? Acum poți scăpa de ele fără medicamente

(Video) Ai dureri de cap? Acum poți scăpa de ele fără medicamente

Ai dureri de cap frecvente? Localizarea durerei îți poate da semne clare despre cauzele apariției ei, tratarea, la rândul său, urmând a fi mult mai precisă și cu folos. Dar până ajungi la o consultație medicală, noi îți oferim informația de bază despre fiecare tip de durere de cap. Mai mult, în video de mai jos vei găsi și câteva căi ce te vor scuti pe o perioadă de starea insuportabilă. Ai nevoie doar de degetele mâinilor tale, iar masarea punctelor necesare va avea efect pozitiv.

Cefaleea de tensiune este o durere de cap frecventă, pe care aproape toți am avut-o la un moment dat. Deși nu este foarte puternică, este destul de dificil să vă desfășurați activitatea ca și când nu ar exista. Puțini oameni o resimt suficient de supărătoare astfel încât să ajungă la un consult medical. Asta se întamplă de obicei pentru că a devenit foarte frecventă.

Cefaleea de tensiune poate fi cauzată de:

  • tensiunea emoțională, anxietatea, stresul
  • tensiune fizică în mușchii scalpului și gâtului: poate fi cauzată de postura incorecta, de exemplu când lucrați la calculator sau ridicarea de obiecte grele incorect.

Se simte ca o durere pe frunte, gât, și în partea din spate a capului.

Migrenele

Migrena este definită ca o durere intensă de cap (cefalee), cu o durată de la 4 până la 72 de ore și care are caracter recidivant (se repetă). Migrenele pot fi declanșate de anumite băuturi sau alimente, modificări hormonale, stimuli senzoriali, schimbări de mediu. Încep pe o singură parte a capului, cu durere pulsantă la tâmple, la ochi sau în partea din spate a capului.

Durerile de cap sinusale

Durerea sinusală este intensă și constantă, ce cuprinde partea superioară a craniului precum frunte, orbite, baza nasului și pomeți, și care se agravează la înclinarea capului în jos sau la orice alte mișcări bruște ale capului, precum și la expunerea la temperaturi scăzute sau curenți de aer reci.

Printre semnele și simptomele sinuzitei sunt:
• Durere la nivelul feței și presiune în zona frunții, tâmplelor, obrajilor, nasului și ochilor;
• Dificultate la respirația nazală;
• Evacuarea unor secreții de consistență crescută din nas etc.
 

Dureri de cap cluster

Durerea produsă de acest tip de cefalee este foarte intensă. Te poți trezi noaptea cu o senzație de durere puternică la nivelul unui ochi sau a unei părți a capului.

 

În video vezi ce puncte trebuie să masezi ca durerea de cap să se reducă sau chiar să dispară:

 

 

Sursa: sfatulmedicului.ro, healthy.kudika.ro

Sursa foto: pinterest.com

Adaugă comentariu

Închide