Ce fustă purtăm în funcție de forma corpului

Ce fustă purtăm în funcție de forma corpului

Fusta este unul din articolele vestimentare feminine prin excelență care evidențiază forma corpului și permite crearea unor ținute foarte senzuale și atrăgătoare. Totuși, ai grijă să alegi fusta potrivită corpului tău, care îți va scoate în evidență avantajele.

Indiferent de forma corpului tău, o fustă trebuie aleasă pentru a sublinia punctele forte ale corpului tău și să le ascundă pe cele mai slabe.

Femeile cu corp în formă de pară

Fusta perfectă pentru femeile cu forme este fusta creion cu talie înaltă. Aceasta împreună cu o bluză băgată în talie va sublinia formele tale. Încearcă alegi o fustă până la genunchi în culori neutre. Poți purta și fuste în formă de clopot pentru că distrag atenţia de la partea de jos a corpului şi creează o linie a corpului extrem de sexi. 

Dacă ai posteriorul mare sau picioarele lungi 

În cazul în care vrei să distragi atenţia de la posteriorul tău, poartă fuste maxi.  Fustele lungi care ajung până la picioare le avantajează și pe femeile înalte cu picioare lungi, deoarece scurtează silueta și pot fi purtate chiar și cu pantofi cu toc plat.

Dacă ai forma corpului tip clepsidră

Se spune că silueta clepsidra este cea mai armonioasă formă a corpului, iar cel mai potrivit model de fustă pentru acest tip de corp este modelul conic dar și fusta tip creion.

 

Ai silueta tip măr

Dacă ai silueta măr, ar trebui să te bucuri, deoarece sunt fuste care îți vin ca turnate. Este vorba despre fustele în formă de A. Ceea ce îți dorești de la această fustă este să-ți distragă atenția de la talia lată și să-ți accentueze bustul și picioarele.

Dacă ești slabă și mică de înălțime

Simţi nevoia să îţi pui în evidenţă posteriorul şi să dai senzaţia că eşti mai înaltă? Dacă ai un trup zvelt, poartă fuste scurte.

 

Cu forme sau plinuță
Fustele pe corp, cu o formă ușor conică sunt ideale. Alege fuste simple, lipsite de detalii, cu fermoare în lateral sau la spate. Marchează mijlocul cu o curea dacă ai o talie bine marcata. Evită materialele rigide și texturate, pliurile, buzunarele aplicate și orice fel de detalii orizontale.

Foto: fashionmaxi.com, cdn.skim.gs, clickpentrufemei.ro, elle.ro, unica.ro

Adaugă comentariu