25 de lecții de viață prețioase de la Olga Manciu pentru feciorii săi

25 de lecții de viață prețioase de la Olga Manciu pentru feciorii săi

Olga Manciu este mămica a trei băieți extraordinari și pe lângă asta este femeie de afaceri și make-up artistă. Este mereu implicată în diverse proiecte împreună cu soțul, interpretul Alexandru Manciu, dar pe prim plan a fost mereu familia. Olga și-a împărtășit cele mai valoroase sfaturi și principii de educație care le folosește zi de zi cu feciorii.

1. Trăiește-ti viața exact așa cum îți dorești. Ascultă, analizează, dar procedează așa cum consideri că e corect.

2. Niciodată nu-ți încălca cuvântul. Dacă ai promis sau ai spus ceva, atunci fă, iar dacă nu ești sigur în puterile tale, nici nu încerca.

3. Și băieții plâng câteodată. Nu-ți fie frică de emoțiile tale. Ești om și exprimarea sentimentelor sincere nu este semn de slăbiciune.

4. Oamenii adesea nu sunt ceea ce par a fi. Ai grijă, fiindcă deseori cea mai mare durere va fi provocată de cei de la care cel mai puțin te aștepți.

5. Prietenește cu sufletul și fii devotat, dar niciodată nu te călca în picioare pentru altcineva.

6. Prietenul se cunoaște atunci când ești fericit. Pentru a avea prieteni adevărați, fii fericit toată viața.

7. Femeia este și răul și binele din viața ta. Femeia te va cuceri, te va dezamăgi, îți va da aripi, dar și ți le va tăia ori de câte ori va dori acest lucru. Tu să o iubești, indiferent de orice, fiindcă cea mai mare plăcere în viață o vei simți alături de ea. Cele mai tari emoții (oricare ar fi ele) le vei descoperi lângă ea.

8. Be everytime a GENTLEMEN. La acest capitol avem multe de discutat pe parcursul vieții tale, dar o mică atenție, o floare, o ușă deschisă la timp sau o mână  acordată mereu îți va fi un plus la karmă.

9. Nimeni în viață nu îți este dator cu nimic. Să nu ai așteptări de la nimeni niciodată. În viață totul depinde doar de tine.

10. Fii sincer cu tine și cu cei din jur. Adevărul este arma ta pe viață.

11. Dacă vrei să obții ceva, atunci muncește. Zi și noapte muncește asupra scopurilor tale și numai așa vei ajunge acolo unde ți-ai propus să fii.

12. Părinții sunt fundamentul vieții tale. Noi, ori de câte ori vei avea nevoie, vom fi alături.

13. Iubește necondiționat. Aici mă refer la toți și toate.

14. Învață-te să ierți. Este probabil unul dintre cele mai grele lucruri de realizat. Toată lumea greșește și toată lumea are nevoie de o a doua, sau a treia, sau chiar și a patra șansă.

15. Nu lăsa banul să-ți distrugă universul. Banii au o putere majoră în viețile noastre, dar niciodată să nu uiți de unde ai pornit. Omenia și dragostea  nu se cumpără.

16. Nu te lăsa bătut niciodată. De multe ori vei cădea și îți va părea că până aici a mers ostașul, dar să știi, trebuie să te ridici și să mergi doar înainte.

17. Credința este un aspect important pentru tine. Crede, în ce sau în cine vrei tu. Important e să crezi.

18. Nu lua nimic cu forța. Răbdarea și cuvântul sunt armele tale de bază. Pumnii niciodată la nimic bun nu au dus. Cedează. Știu că e greu, dar deseori vei înțelege că doar cedând obții ceva valoros.

19. Mărunțișurile adesea sunt mai valoroase decât lucrurile mărețe. Nu le ignora.

20. Învață-te să asculți și să auzi ceea ce vrea cineva să-ți spună.

21. Alcoolul și țigara. Ce pot eu să-ți spun? Știu cu siguranță  le vei încerca. Nu uita, ele creează dependență. Nu abuza niciodată.

22. Ocolește drogurile. Aici nimeni cu nimic nu te va putea ajuta, iar tu cu mâna ta îți vei distruge viața.

23. Ai doar o singura viață, așa că cunoaște lumea. Călătorește. Planeta e atât de frumoasă și mare, crede-mă și să ai mereu la îndemână pașaportul.

24. Înainte de a face sau a spune ceva, gândește-te. Nu lua decizii pripite, doar dacă ești încrezut în ele 100%.

25. Familia este puterea ta. Să știi că cel mai mult te vor iubi copiii tăi. Peste un anumit timp vei înțelege despre ce vorbesc.

 

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu

Închide