Părintele Maxim Melinti le răspunde celor ce-l invidiază

Părintele Maxim Melinti le răspunde celor ce-l invidiază

 

Preotul Maxim Melinti este apreciat de enoriași și deseori abordat de jurnaliști deoarece dă dovadă de o deschidere deosebită și o abordare deosebită a subiectelor asupra cărora se expune. Cu diverse ocazii părintele a vorbit și în unele articole publicate de Odoraș, spre exemplu despre cumetrii și cumetri sau despre înmormântarea copiilor nebotezați.  Însă acesta este deseori criticat de alți preoți și se pare că Maxim Melinti a ajuns la limita răbdării, căci a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj intitulat „PENTRU CEI CE MĂ ÎNVIDIAZĂ!”.

Nu sunt plătit de Soros; nu plătesc mass-media ca să fiu invitat la emisiuni; mașină și casă nu am; salariul lunar la biserica este 1500 de lei (din care plătesc impozite cuvenite: asigurare medicală și fondul social); trăim cu familia în casă parohială cu un dormitor și bucătărie, pe care tot eu plătesc (ca persoană juridică); am datorii la construcția Centrului Social; săptămânal merg la penitenciare, unde ofer gratis lumânări, icoane, cărți, cruciulițe, tămâie și cărbuni (toate cumpărate din banii mei, nimeni nu-mi oferă nimic gratuit)”, scrie în postarea părintelui.

„Cu toate acestea, sunt fericit că pot sluji lui Dumnezeu și oamenilor, sunt soț și tată iubit!
Sunt fericit că avem o comunitate euharistică unită, însetată după Cuvântul lui Dumnezeu, avem multe proiecte sociale, educaționale și misionare, fără granturi externe și sponsori bogați; avem oameni cu inima mare care mă motivează să lucrez și să merg mai departe. Am ce mânca, am pe ce dormi! Mulțumesc tuturor! Slava Domnului pentru toate!”,
și-a încheiat mesajul Maxim Melinti.

Credem că exemplul său este demn de urmat și să ne străduim să criticăm cât mai puțin.

Adaugă comentariu

Închide