Păpuşi adevărate! Unicul neajuns e că nu vorbesc...

Păpuşi adevărate! Unicul neajuns e că nu vorbesc...

Laura şi Olivia Manoli sunt cunoscute în tot oraşul pentru decorurile inedite şi rafinate pe care le realizează la evenimentele de familie, dar şi pentru combinaţia deosebită de flori şi culori.

Recent însă, fetele şi-au făcut o meserie nouă, pe iarnă, cum zic ele, adică cât se mai odihnesc de evenimente - confecţionează păpuşi hand-made inedite, cu eleganţă, caracter şi stil. Al căror unic neajuns este faptul... că nu vorbesc.

“Fiecare păpuşă căreia îi dau “viaţă”, are caracterul şi individualitatea sa – una e mai ştrengăriţă, alta mai cochetă, una mai veselă, alta mai supărată. Recent, am făcut câteva păpuşi după chipul şi asemănarea fetiţelor care urmează să le primească în dar. Şi am ţinut cont nu doar de detaliile vizuale, gen păr blond, ochi albaştri, dar şi de stilul vestimentar, de caracterul omagiatei”, spune Laura Manoli.

Le-a captivat de-a dreptul această muncă. Una vine cu ideea, cealaltă o completează cu un detaliu inedit, iar în rezultat se naşte o jucăriie originală, una cochetă până la cele mai mici detalii. Laura şi Olivia meşteresc cu pasiune fiecare detaliu din “garderoba” păpuşilor – rochiţele, vestuţele, căciuliţele, dar şi celelalte accesorii sunt cusute şi croşetate manual. Doar încălţămintea este deocamdată fabricată de alţi designeri. Arta vestimentară este prima facultate pe care a urmat-o Laura acum câţiva ani, iar îndeletnicirea de acum este visul ei, realizat... în miniatură.

Păpuşile “botezate” OllyDolly sunt, mai degrabă, păpuşi de colecţie. Fetele lucrează uneori toată noaptea la crearea unui exemplar nou, căci pe lângă asta au şi alte activităţi importante, cum ar fi serviciul, facultatea, familia.

Citeşte şi articolul: Laura Manoli: sunt împlinită când citesc fericirea în ochii lor

 

 

 

  

Foto: Arhiva personala; Foto d'Or

Adaugă comentariu

Închide