Grădinițele cu un altfel de matineu de Revelion

Grădinițele cu un altfel de matineu de Revelion

Sărbătorile de iarnă au trecut, dar ecoul lor și-acum mai este viu, vorba poetului nițel adaptată. Sute de poze de la matinee cu copii în brațe la Moși Crăciuni sau ținând în brațe cadourile mult dorite au împânzit rețelele de socializare. Ceva diferit am întâlnit în pozele a trei grădinițe, care dorind să spargă tiparele obișnuitelor matinee, au decis să organizeze niște petreceri de neuitat pentru copii și părinții lor, altfel decât ne-am obișnuit. Este vorba de Academia Piticilor, Poienița Picilor și Grădinița ABC.

Academia piticilor

Niciodată nu am fost adepții matineelor clasice când părinții stau pe scaune, o bună parte ascunși după tot soiul de măști, iar copiii recită poezii cu voci gâtuite de emoție sau chiar intră în panică la vederea adulților. Așa că am decis să organizăm un altfel de matineu. Pentru asta am ales Teatrul Guguță și nu am dat greș. Copiii împreună cu actorii teatrului au organizat o sărbătoare de pomină. Cei mici cunoșteau o sumedenie de poezii și cântece învățate la grădiniță, iar actorii aveau pregătit un mic show tematic. Deși s-au întâlnit pentru prima dată pe scenă, cu toții s-au sincronizat perfect și au prezentat părinților un matineu excepțional. Ulterior, au împodobit împreună bradul, s-au jucat cu bulgări de zăpadă și au implicat părinții în fel de fel de concursuri, au dansat și s-au distrat de la mic la mare. A fost ceva deosebit de frumos și memorabil.

Poienița Picilor

Educatorii împreună cu actorii Teatrului Licurici au oferit celor aproximativ 40 de copilași de la grădința Poienița Picilor un matineu de neuitat. Copiii au avut posibilitatea să facă o babă de zăpadă, să împodobească bradul, dar cel mai important să cânte, să danseze, să recite poezii și să se implice în diferite activități distractive alături de actorii îndrăgiți. Pentru mulți dintre copii acest matineu va rămâne în memoria lor inclusiv datorită faptului că au urcat pentru prima dată pe scenă și au interacționat cu actori adevărați. După finisarea matineului copiii au fost așteptați de Moș Crăciun, care a reușit să poposească la timp, împreună cu Fulguța, pentru a le înmâna cadouri, iar după plecarea lor, petrecerea a continuat cu distracție și voie bună alături de actori și părinți. 

Grădinița ABC

În cazul grădiniței ABC, ideea de a sărbători matineul de iarnă în afara instituției de învățământ a fost primită cu urale de toți - copii, părinți și educatori. Toți copiii care frecventează grădinița ABC fac pe parcursul întregului an cursuri de actorie și oratorie, de aceea ieșirea lor pe marea scenă a Teatrului Satiricus a fost asemeni unui examen pe care micii actori l-au trecut cu brio. Pozele vorbesc de la sine. Iar datorită părinților care au grijă ca fiecare copil să fie costumat în haine de sărbătoare, matineele organizate de ABC se transformă în adevărate gale. Îmbucurător este și faptul că cei mici s-au simțit ca peștii în apă pe scena teatrului, iar părinții nu încetau să-i aplaude.

Foto: arhiva personală

 

Adaugă comentariu

Închide