Vocabularul copilului la doi ani poate prezice reușita lui în viață

Vocabularul copilului la doi ani poate prezice reușita lui în viață

Vocabularul copilului la vârsta de doi ani poate fi un indice important pentru felul cum acesta va reuși în viață. Cel puțin așa susțin autorii unui studiu efectuat în SUA, în cadrul căruia au fost examinați peste 8.000 de copii.

Potrivit studiului, copiii care au vocabular bogat și se descurcă bine în cazul unor exerciții simple de matematică în momentul în care merg la grădiniță au șanse mult mai mari să devină niște adulți inteligenți care să fructifice oportunitățile ce li se oferă. Cercetătorii susțin că aceștia vor avea rezultate mai bune la facultate, șanse mai mari să obțină un loc de muncă bine plătit și o casă.

Până la vârsta de doi ani, copiii trebuie să ştie cel puţin 25 de cuvinte şi expresii, susţin oamenii de ştiinţă americani. Potrivit acestora, micuţii trebuie să stăpânească noţiuni care ţin de jucării, animale, mâncare, să ştie să spună "mama", "tata" şi "pa pa".

Cercetarea a fost realizată în trei state și au fost folosite statistici privind 8650 de copii. Astfel, cu cât au vocabularul mai dezvoltat la vârsta de doi ani, cu atât obțin rezultate mai bune în cadrul evaluărilor ce au loc ulterior în grădinițe, sunt mult sociabili și mai puțin anxioși în momentul în care sunt nevoiți să se despartă de părinți pentru a intra în colectivitate. 

Un rol important în dezvoltarea vocabularului copilului se pare că îl are implicarea părinților în educația micuților, încă de la câteva luni, potrivit libertatea.ro. Un vocabular redus la vârste fragede poate reprezenta un semn ale autismului, dislexiei şi chiar al problemelor de auz, mai susţin oamenii de ştiinţă.

Foto: leslielindsay.com

Adaugă comentariu

Close