Carusel cu păsărele, făcut cu propriile mâini pentru pătuțul bebelușului

Carusel cu păsărele, făcut cu propriile mâini pentru pătuțul bebelușului

Chiar din primele zile bebelușilor le place să urmărească anumite obiecte agățate deasupra pătuțului lor. Unii părinți preferă să cumpere jucării zornăitoare pe care să le agațe, dar noi vă propunem să confecționați un carusel cu păsărele din hârtie, care vă vor încânta piciul.

Ideea aparține unei mămici care își expune lucrările creative pe blogul flyingumbrellas.blogspot.md. Aceasta a descris modul în care a creat acest carusel pentru fetița sa nou născută. O experiență similară a avut și cu băiatul mai mare, căruia i-a creat un carusel din figuri geometrice.

Vedeți mai jos descrierea cum se face acest carusel:

Am ales și de data asta să lucrez cu materialele care-mi plac cel mai mult: hârtia și lemnul. Hârtia o aveam deja prin casă, rămasă de la alte proiecte - câteva coli de hârtie ușor cartonate în diverse culori pale. Am decupat din ele câteva păsări după ce am desenat un model de pasăre ajutându-mă de câteva ornamente din lemn. Aripile - niște inimi atunci când sunt deschise - le-am alternat în culori și lipit pe de-o parte și alta, punând și un fir subțire (eu am ales unul de plastic, cam cum e firul de pescuit, dar puteam să folosesc și un fir de ață de cusut) în procesul lipirii. Drept obiect de susținere am folosit o creangă de salcie creață. Avem una în fața blocului, iar pe jos am găsit multe uscate. Am mai folosit crengile de salcie creață acum mulți ani la o lustră, care surprinzător e tot acolo. Sunt speciale prin simplul fapt că au forme neobișnuite. Am legat apoi firele cu păsări din loc în loc pe creangă alternând lungimile. Am găsit apoi punctele de echilibru (eu am folosit doar două) ținând delicat creanga cu degetele de la ambele mâini și apoi tot cu un fir de plastic transparent am agățat-o de tavan.


 

Rezultatul a ieșit minunat. Când e geamul deschis sau când e mișcare prin cameră, caruselul se învârte delicat, iar păsările colorate par a fi într-un zbor lin. 

 

Informații și foto: flyingumbrellas.blogspot.md

Adaugă comentariu

Închide