Acerumen

Experimentul care a dovedit că laptele matern are proprietăți miraculoase

Experimentul care a dovedit că laptele matern are proprietăți miraculoase

Este indiscutabil faptul că laptele matern are proprietăți care nu pot fi reproduse în nicio formulă de lapte praf. La urma urmelor este vorba de o substanță produsă în mod natural de mamă, creată special pentru bebelușul ei. În afară de faptul că are o formulă echilibrată și conține toți nutrienții de care are nevoie bebelușul, laptele matern abundă în anticorpi.

De exemplu, când un bebeluș ia un virus la care a fost expusă și mama lui, organismul ei produce anticorpi pe care-i transmite copilului prin lapte. Studiile au demonstrat că bebelușii hrăniți la sân au risc mai mic să ia viruși și dacă totuși o fac, organismele lor luptă mai ușor datorită laptelui mamei.

O postare a unei fotografii realizate într-un laborator care prezintă laptele matern în acțiune a devenit virală, deoarece demonstrează încă o dată ca laptele matern este la fel de incredibil precum ni s-a spus.

Imaginea postată pe Facebook de Vicky Greene, studentă la Colegiul Devon din Paignton, Marea Britanie, arată nouă vase Petri (vas folosit pentru cultivarea microorganismelor) care conțin bacteria M. Luteus. Green a adăugat peste ele picături de lapte matern de la două mame: una având un copil de 15 luni, alta – unul de 3 ani.

Rezultatele au fost uimitoare. Suprafațele vaselor Petri au fost acoperite cu bacterii, dar în centru, unde a fost pus laptele matern, bacteria a dispărut complet, ucisă de lapte. Green a explicat: „Punctele albe din mijlocul vaselor sunt dischete impregnate în două tipuri de lapte matern. Priviți cercurile din jurul dischetelor: acolo, proteinele au ucis bacteria!”.

De când a fost postată, poza a devenit virală și pe bună dreptate: una să cunoști teoria despre calitățile pe care le are laptele matern și alta e să ai dovezi clare despre ele.

Greene a declarat că în următorul experiment vrea să folosească picături de colostru (laptele mai gros, semi-transparent, de culoare gălbuie, care apare imediat după naștere). Ea a mai declarat că a făcut același experiment și cu E.coli și bacteria MRSA și a obținut rezultate similare.

Experimentul lui Green i-a dus pe mulți cu gândul la un studiu care a arătat că laptele matern conține o substanță numită Hamlet, despre care s-a demonstrat că poate distruge mai multe tipuri de celule canceroase. 

 

Informații și foto: totuldespremame.ro; Shutterstock

Adaugă comentariu