Top 6 trucuri pentru călătorii și vacanțe mai ieftine

Top 6 trucuri pentru călătorii și vacanțe mai ieftine

Se apropie cu pași rapizi luna mai, când oamenii încep a merge în vacanță. Dacă deja ai planificat una, îți dorim odihnă frumoasă. Dacă ești în căutare, iar bugetul îți cere să economisești, află că sunt câteva trucuri cum o poți face. 

În continuare prezentăm 6 trucuri utile care te vor ajuta să economisești bani și timp atunci când planifici vacanțele și călătoriile.

1. Abonează-te la newsletterele agențiilor de turism

Agențiile de turism, din când în când, pun la bătaie bilete la prețuri reduse, ca să se asigure că vor avea turiști sau că scapă de biletele nevândute. Se poate întâmpla, de exemplu, să introducă o nouă destinație de vacanță și să lanseze oferta la un preț mai mic. Poți urmări astfel de oferte dacă te abonezi la newsletter.

2. Planifică vacanțele din timp

Încearcă să planifici cât mai din timp vacanțele sau călătoriile de weekend, de preferat chiar la începutul anului. Astfel vă puteți adapta din timp, dacă observați că o anumită destinație vă depășește bugetul.

3. Cumpără biletele cu câteva luni înainte

În general, prețurile biletelor de avion, tren sau autocar sunt mai mici dacă le cumperi cu ceva timp înainte. Așa că începe căutarea cu 2-3 luni înainte de data la care ați vrea să plecați și poți economisi astfel chiar și 30% din prețul călătoriei.

4. Organizează-te și pleacă într-un grup mai mare

Avantajul unui grup mai mare este că vă puteți organiza în privința transportului și a cazării și să reduceți costurile totale – cazare sau transport.

5. Caută pe forumuri recomandările localnicilor

De foarte multe ori, prețurile practicate în zonele turistice sunt mai mari decât în zonele rezidențiale ale aceluiași oraș. Caută pe forumuri sau pe siteuri de recenzii părerile localnicilor dintr-o anumită zonă. Vei descoperi astfel restaurante unde se mănâncă foarte bine la prețuri mai mici, magazine ale producătorilor locali, piețe ascunse, evenimente interesante.

6. Nu investi mult în vizitarea unor atracții care nu te interesează

Primul impuls atunci când vizităm o țară sau un oraș nou este să „bifăm” toate atracțiile turistice despre care am auzit. Îți recomandăm să nu te arunci cu capul înainte si să te informezi puțin înainte, în special fiindcă de multe ori biletele de intrare sunt destul de scumpe. Chiar merită să vizitezi un anumit muzeu, oricât este de lăudat dacă nu te interesează?

 

Informații: doc.ro; travelcity.ro 

Foto: cargocollective.co

Adaugă comentariu

Închide