Top 5 produse din bucătărie și alimente care înălbesc dinții

Top 5 produse din bucătărie și alimente care înălbesc dinții

Toți ne dorim o dantură frumoasă și de un alb imaculat. Dar dacă nu ne dorim să recurgem la curățatul chimic, putem alege să consumăm alimentele car înălbesc dantura, sau să utilizăm anumite produse din bucătărie.

În continuare vă propunem lista celor 5 alimente și produse care vă vor permite să aveți dinți mai albi, fără să recurgi la tratamente profesionale costisitoare.

1. Căpșunele. Sunt bogate în vitamina C și sunt ideale la îndepărtarea plăcii bacteriene de pe dinți. Enzimele benefice din interiorul căpșunelor înlătură placa bacteriană, iar acidul malic duce la îndepărtarea petelor cauzate de tutun, cafea sau alte produse. 

2. Bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să te freci cu bicarbonat de sodiu pe dinți timp de câteva minute. Ai grijă însă, nu repeta procedura mai des de 2 ori pe săptămână.

3. Merele. Sunt de asemenea un produs minune care ajută la stimularea glandelor de la baza limbii, creând astfel o cantitate mare de salivă și eliminarea resturilor de mâncare.

4. Lămâia. De asemenea are un efect de albire. Trebuie doar să mesteci pulpa fructului sau să îți freci dinții cu ea. Atenție! Chiar dacă nu îți place gustul acru, nu adăuga zahăr sub nici o formă.

5. Sarea de mare. Este important să alegi o sare grunjoasă, care nu se dizolvă foarte rapid, și să te speli cu ea pe dinți. O alternativă este să o amesteci cu pasta de dinți.

 

Informații: tophot.com

Foto: yoursmile.ru

Adaugă comentariu

Închide