După ce s-au ieftinit gazele, urmează și reducerea tarifului la energia electrică

După ce s-au ieftinit gazele, urmează și reducerea tarifului la energia electrică

Noutățile bune vin una după alta se pare. Astfel, după ce câteva săptămâni în urmă s-a anunțat reducerea tarifului la gazele naturale cu peste 20 la sută, astăzi aflăm că se propune și reducerea tarifului la energia electrică cu peste 5%.

Astfel, compania Gas Natural Fenosa a prezentat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetica propunerea de reducere a tarifelor energiei electrice din 1 aprilie. Pentru consumatorii casnici se propune o reducere de 5,5%, transmite IPN.

La baza calculelor a fost luat în considerare prețul de procurare a energiei electrice stipulat în contractele pentru 2018, tariful pentru serviciile de transport în vigoare, costurile de bază aferente activității de distribuție și furnizare. La fel, volumul de energie distribuită și furnizată, pierderile de energie în rețelele de distribuție înregistrate în 2017, indicatorii macroeconomici conform prognozei actualizate de către autorități.

Prețul pentru furnizarea energiei electrice pentru consumatorii racordați la rețelele de tensiune joasă se propune în mărime de 187,99 bani/kWh, faţă de 199 bani/kWh cât este în prezent (-5,5%). Pentru cei racordați la rețelele de tensiune medie – 170,9 bani/kWh, față de 182 (-6,1%). Iar pentru nivelul de tensiunea înaltă noul tarif se propune în mărime de 143,85 bani/kWh, față de 153,00 (-6%).

 

Foto simbol: ukranews.com

Adaugă comentariu

Închide