Medici de excepție cu informații utile la cea mai recentă Șezătoare Odoraș

Medici de excepție cu informații utile la cea mai recentă Șezătoare Odoraș

Pe 14 noiembrie curent, revista Odoraș a organizat o nouă Șezătoare frumoasă pentru mămici și viitoare mămici. Seara a fost una deosebită, cu muzică, dansuri, concursuri, medici buni și cadouri pentru fiecare participant. Cei prezenți la eveniment au avut posibilitatea să primească consultații directe de la medicii și reprezentații medicali de la eveniment și să meargă acasă mai „bogați” și mai informați.

Evenimentul a fost deschis de către medicul stomatolog-ortodont de le Medpark, Angela Panfil, care a povestit despre importanța prevenirii, îngrijirii și tratării cariilor de biberon, acestea fiind o problemă destul de gravă cu urmări neplăcute pentru dinții permanenți. De asemenea, medicul le recomandă părinților să înceapă igiena dinților la copii chiar după erupția primului dintre (aproximativ vârsta de 6-7 luni), iar prima vizită la stomatolog trebuie să aibă loc chiar înainte de a apărea primul dinte. Medicul a ținut să precizeze că este foarte important ca părinții să-și ducă copiii la medic nu numai atunci când au probleme sau dureri, ci să-și formeze un program pentru vizita la stomatolog, pentru a evita îmbolnăvirile și alte situații mai grave. Mai multe informații despre discursul medicului citiți AICI.

 

În contextul îngrijirii dinților la copilași, reprezentantul medical de la Alpen Pharma, Olga Grițâc, le-a prezentat părinților două preparate homeopatice și foarte eficiente pentru cei mici. Dentokind ajută la tratarea și ameliorarea fenomenelor patologice apărute în tipul erupției dinților la sugari și copiii de vârstă fragedă, cum ar fi irascibilitate, neliniște, otalgie, dureri gingivale, febră și diaree. Cel de-al doilea produs recomandat este Dormikind, și poate fi utilizat pentru tratamentul stărilor de neliniște și dereglărilor de somn la copii.

 

Rozalin Rotari, reprezentant medical al Omega Pharma, a prezentat produsul Aflubin – un medicament homeopat pentru tratamentul gripei și al răcelii. Acesta a precizat că medicamentul poate fi folosit pentru ameliorarea simptomelor gripei, infecţiilor gripale şi răcelii, precum şi ca tratament adjuvant în dureri la nivelul membrelor şi a altor simptome reumatice asociate.

 

Nu a putut fi trecut cu vederea nici subiectul colicilor abdominale în rândul bebelușilor, fiind recomandate diferite metode de calmare a acestora, însă una dintre cele mai eficiente este produsul Flatam, cu efect antiflatulent și antispasmatic. Nu conține alcool și are un gust foarte plăcut. Citește și: Cum să prevenim și să tratăm colicile? Sfaturile medicului

 

În cea de-a doua parte a evenimentului participanților le-a fost prezentat un remediu eficient în lupa cu durerile de gât. Oralsept este produsul care calmează rapid simptomele în caz de inflamare a gâtului și poate fi administrat atât de către adulți, cât și de către copii de la 6 ani. La maturi se recomandă câte 4-8 doze de spray, iar la copii nu mai mult de 4 doze de spray la fiecare 1,5 – 3 ore.

 

Aspecte importante despre tusea și bronșitele la copii a abordat Ada Negru, medic pneumolog-pediatru. Aceasta îndeamnă părinților ca atunci când observă că copiii lor strănută frecvent, tușesc, au năsucul înfundat, nu suge piept sau au balonări, să ia măsurile de precauție și să apeleze de urgență la medic. Specialistul recomandă două produse foarte eficiente în acest sens: Anaferon (remediu imunomodulator și antiviral) și Egoferon (produs antialergic, antiinflamator, antiviral).

Reprezentantul companiei Alpen Pharma au mai prezentat un produs eficient în cazul inflamațiilor și infecțiilor cavității orale și faringiene (stomatite, gingivite și amigdalite) - Trachisan. Preparatul este foarte bun în cazul durerilor în gât și disfagiilor.

 

 

Spre sfârșitul evenimentului, pentru a relaxa mămicile, compania Sodimed și anume reprezentanții brandului Marimer, au umplut sala cu baloane și au dat startul unui concurs distractiv. Participanții care au spart baloane și au găsit bilețelele cu premii de la Marimer în interior au fost câștigătorii concursului.

Momentul special al serii au fost oferit de doi odorași din colectivul de dansuri IMPERIA, care au venit tocmai de la Drochia pentru a dansa în fața celor peste 150 de părinți prezenți la eveniement.

 

Ca de obicei, toți participanții la eveniment au primit daruri de la partenerii evenimentului: produse de la Familia, Tedi, Savex ș.a. Iar cele mai norocoase mămici au câștigat daruri utile la tombolă. Graviduța cu cel mai mare termen, de peste 41 de săptămâni, a primit o cutie plină cu daruri de la Fundația Edelweiss și de la partenerii evenimentului. 

S-a organizat și un târg cu produse hand made, produse de îngrijire, cerceluși din aliaj medicinal, produse de sănătate ș.a. La pauză, mamele au savurat biscuiți AriDami, cafea Moka și apa OM.

Fotograful care a surprins cele mai frumoase momente este Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Elena Sclifos – Flower Decor.

Următorul eveniment va avea loc pe data de 6 decembrie. Amintim că participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și doar în bază de înregistrare. Urmăriți rubrica Evenimente pe pagina Odoraș pentru detalii.

 

Parteneri: Medpark, Marimer, Subtyl, Neomedica, Flatam Plus, Omega Pharma, Alpen Pharma, Busuioc TV, Fundația Edelweiss.

Sponsori: Chicco, Ivatherm, Numis Med, Viorica-Cosmetic, MAXIKIDS, Pufies, Equilibra Moldova, Ushastii neani, Klorane Bebe, Polpharma, Marvel baby, Tedi, colanți Levante, Mama Box, Thai Power, Antos cosmetică naturală, studioul de dansuri Imperia, Sanosan, Dracoșa, Familia, Camay etc.

Degustare: MOKA Cafe, Apa OM, biscuiții Aridami, Kalben Chocolate.
Decor: Lenutsa Sclifos
Fotograf: Irina Spinei Photography

Foto: Irina Spinei Photography

Adaugă comentariu

Închide