Soluţie ingenioasă și ieftină de încălzire a încăperii

Soluţie ingenioasă și ieftină de încălzire a încăperii

Iarna s-a întors în forţă şi a pus stăpânire pe cea mai mare parte a ţării. Condițiile meteo au lăsat mai multe localităţi fără lumină, cauzate de numeroase rupturi ale firelor electrice. Multe familii cu copii mici încălzesc încăperile utilizând calorifere electrice. Dar în condițiile în care au rămas fără curent au nevoie de alte soluții. De aceea venim în ajutor cu un truc pe cât se poate de simplu, ieftin şi la îndemâna oricui.

Este nevoie de o  tava metalica, câteva lumânări-pastilă, doua ghivece de flori din ceramică de dimensiuni diferite – unul mai mare și altul mai mic.

Lumânările-pastilă vor asigura încălzirea unei camere timp de câteva ore, aşadar nu încape îndoiala cât de eficientă şi ieftină este această metodă. Lumânările încălzesc aerul dintre cele doua ghivece. Cum căldura tinde să urce, datorită apariţiei unui curent de convecţie între aerul cald şi cel rece, aerul cald iese pe gaura de scurgere a ghiveciului mai mare și prin partea de jos a tăvii, ceea ce face ca încăperea în care este pusă instalaţia să se încălzească.

Indicații vedeți în imagine, dar și în video-ul care urmează:

 

Ar fi bine să luaţi în calcul şi câteva metode de precauție, copiii mici să nu umble prin zonă şi să evite orice contact cu instalația.

 

Foto: rantlos.de

Adaugă comentariu

Închide